Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič má pre Slovensko ďalší plán. Chce podporiť rodiny s deťmi, ale koalícia je proti

.daniel Antoni .slovensko

Minister financií a vicepremiér Igor Matovič deklaruje, že mu na Slovensku záleží a občanom chce len dobre. Obhajoval tak podozrivý dovoz ruskej vakcíny Sputnik V alebo testovanie populácie antigénovými testami. Igor Matovič sa zamyslel nad vážnym problémom Slovenska a v jeho hlave sa rodí ďalší grandiózny plán.

Matovič má pre Slovensko ďalší plán. Chce podporiť rodiny s deťmi, ale koalícia je proti SITA/Úrad vlády SR Minister financií a vicepremiér Igor Matovič.

svoje úvahy smerom do budúcnosti zverejnil Matovič už tradične na svojom konte na sociálnej sieti Facebook. Pozornosť sústredil na ozajstný problém Slovenska a to je starnutie populácie. Slovenská populácia starne, pretože sa rodí menej detí a hrozia následne ekonomické problémy. Matovič nechce riešiť problémy zadlžením, migrantov odmieta, kradnúť sa údajne nebude a šetrenie nebude možné. „Ja pripravím plán finančný a vy zatiaľ nezabúdajte na to podstatné - milujte sa a množte sa,” odkázal Slovákom Matovič. 

 Na príbehu osamelej a chudobnej matky s dvoma deťmi vysvetlil, ako si to predstavuje. Každá rodina, a nezáleží či sú dvaja rodičia alebo jeden, by mala dostať príspevok na dieťa v sume okolo 200 eur. Príspevok podľa Matoviča nedostanú všetci rodičia „chystaná reforma dramaticky zvýši príjem len pracujúcim rodičom (zásluhovo), aby pôsobila motivačne na tých nepracujúcich. Zdá sa, že minister financií chystá daňovo odvodovú reformu, peniaze na príspevok pre rodičov získať napr. zvýšením DPH z 20 do 25%. O výške je Matovič ochotný ešte diskutovať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite