Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Termíny na očkovanie pre tínedžerov boli v poriadku, tvrdí šéf NCZI a varuje pred extrémne nízkou zaočkovanosťou

.sita .slovensko

V oblastiach, kde boli mladým ľuďom pridelené termíny, podľa generálneho riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií nie je taký dopyt po vakcinácii.

Termíny na očkovanie pre tínedžerov boli v poriadku, tvrdí šéf NCZI a varuje pred extrémne nízkou zaočkovanosťou SITA/Jana Birošová

všetky termíny pre 16 a 17-ročných záujemcov o očkovanie boli pridelené správne a v rámci vyhlášky Ministerstva zdravotníctva SR. Na pondelňajšom brífingu to uviedol generálny riaditeľ Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Róbert Suja. V oblastiach, kde boli mladým ľuďom pridelené termíny, podľa neho nie je taký dopyt po vakcinácii. Táto skupina navyše prejavila vysokú mieru mobility.

zastal sa tínedžerov

Ako Suja uviedol, po zrušených termínoch pre mladých sa v niektorých mestách výrazne znížil celkový počet záujemcov o očkovanie. Napríklad v Bardejove na budúci týždeň klesol počet prihlásených na vakcínu od Pfizeru zo 116 na jedného.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite