Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rodičia a žiaci sa nebudú musieť v školách preukazovať negatívnym testom

.tasr .slovensko

Rodičia a žiaci sa nebudú musieť v školách preukazovať negatívnym testom na ochorenie COVID-19. Ide o okresy, ktoré nie sú zaradené uznesením vlády SR podľa COVID automatu do štvrtého stupňa varovania, teda všetky okresy okrem čiernych. V súčasnosti nie je čierny ani jeden okres. TASR to potvrdil odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

Rodičia a žiaci sa nebudú musieť v školách preukazovať negatívnym testom SITA/MŠVVaŠ SR

vláda SR s účinnosťou od 29. apríla zaradila medzi výnimky zo zákazu vychádzania po novom aj cestu do školy a do školského zariadenia a cestu späť pre dieťa materskej školy, žiaka základnej školy, žiaka strednej školy, dieťaťa alebo žiaka špeciálnej školy, poslucháča jazykovej školy, výnimku na cestu do vysokej školy na účel prijímacieho konania a cestu späť a výnimku na cestu na účel sprevádzania vyššie uvedeného dieťaťa, žiaka alebo poslucháča a na cestu späť.

„Pokiaľ ide o okresy, ktoré sú zaradené uznesením vlády SR podľa COVID automatu do štvrtého stupňa varovania (čierne okresy), budú naďalej platiť doterajšie pravidlá,“ uviedol rezort školstva.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite