Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vláda bude v stredu rokovať o návrhu Plánu obnovy za 6,6 miliardy eur

.tasr .slovensko

O finálnom návrhu Plánu obnovy a odolnosti SR by mala vláda rozhodnúť v stredu (28.4.). Materiál je už zaradený do zverejneného programu. Európskej komisii ho musí Slovensko oficiálne predložiť do 30. apríla.

Vláda bude v stredu rokovať o návrhu Plánu obnovy za 6,6 miliardy eur SITA/Olivier Hoslet, Pool via AP

na základe tohto plánu by malo Slovensko v rokoch 2021 až 2026 preinvestovať takmer 6,6 miliardy eur v piatich prioritných oblastiach. Plán obnovy musí spĺňať určité požiadavky z európskej úrovne. Jeho súčasťou musia byť reformy, musí byť tiež v súlade s odporúčaniami, ktoré dala Slovensku Európska komisia (EK). Na zelenú transformáciu musí ísť aspoň 37 % celkovej alokácie, na digitálnu 20 %.

Slovensko by podľa dokumentu malo čakať 66 ambicióznych reforiem. Patrí k nim reforma súdnej mapy, reforma riadenia vysokých škôl, modernizácia policajného zboru, optimalizácia siete nemocníc či reforma NAKA. Medzi kľúčové reformy bola zaradená aj reforma verejnej osobnej dopravy, dôchodková reforma či reforma verejného obstarávania.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite