Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Žiaci základných a stredných škôl v piatich okresoch sa budú môcť od pondelka vrátiť do škôl, otvoria sa aj terasy reštaurácií

.sita .slovensko

Otvoriť tiež môžu fitnes centrá, presnejšie parametre budú upravené vo vyhláške hlavného hygienika.

Žiaci základných a stredných škôl v piatich okresoch sa budú môcť od pondelka vrátiť do škôl, otvoria sa aj terasy reštaurácií SITA/Branislav Bibel

terasy reštaurácií môžu od pondelka otvoriť. V stredu o tom informoval predseda vlády Eduard Heger s tým, že presnejšie parametre budú upravené vo vyhláške hlavného hygienika. Pri tejto príležitosti požiadal premiér o veľkú obozretnosť. Otvoriť tiež môžu fitnes centrá, povolené budú pre obmedzený počet návštevníkov, potrebný bude aj negatívny test na koronavírus.

Minister financií Igor Matovič podotkol, že on v diskusii o uvoľňovaní opatrení zastával názor epidemiológov. Tiež chcel, aby sa uvoľňovanie odsunulo o týždeň neskôr. Dodal, že politika je umenie možného, a preto súhlasil aj so skorším uvoľnením. Vicepremiérka a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová na tlačovej besede uviedla, že diskutujú aj o zmene testovacej stratégie. Tá by mala totiž reflektovať zlepšujúcu sa situáciu. Minister hospodárstva Richard Sulík poďakoval koaličným partnerom, hlavnému hygienikovi a odborníkom. Odsúhlasenie otvorenia terás a fitnes centier označil ako test novej vlády.

Hlavný hygienik SR Ján Mikas informoval, že vo fitnes centrách bude stanovená podmienka na jednu osobu 15 metrov štvorcových, maximálne však bude povolených šesť osôb.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite