Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Reakcie politikov na tlačovku Matoviča: Dosť bolo útokov na slobodné médiá a nezávislé inštitúcie

.tasr .redakcia .sita .slovensko

Minister financií na včerajšej tlačovej konferencii kritizoval šéfku Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzanu Baťovú, novinárov aj prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorú označil za zaujatú.

Reakcie politikov na tlačovku Matoviča: Dosť bolo útokov na slobodné médiá a nezávislé inštitúcie SITA/Jana Birošová

minister financií a expremiér Igor Matovič (OĽANO) by mal prestať s útokmi na novinárov, vedcov a oponentov, svojím konaním by nemal ďalej znižovať dôveru ľudí vo vládu a v nezávislé inštitúcie našej krajiny. Vyzvali ho k tomu poslanci z klubu SaS a mimoparlamentnej strany OKS Ondrej Dostál a Radovan Kazda. Expremiéra Dostál zároveň vyzval, aby nekomunikoval naďalej spôsobom, ktorý vyvoláva vášne a nenávistné prejavy na sociálnych sieťach.

OKS je podľa slov jej predstaviteľov presvedčená, že občania v minuloročných voľbách volili strany súčasnej vládnej koalície s dôverou, že prinesú do vládnutia zmenu. Pripomenuli, že ľudia demonštrujúci na námestiach za slušné Slovensko si želali, aby sa dodržiavali písané i nepísané pravidlá a aby základným štandardom bolo hovoriť pravdu a dodržiavať zákony.

„Je našou spoločnou úlohou, aby sme étos z námestí a očakávania voličov pretavili do dobrej správy vecí verejných a skutočne slušnej politiky. Cesta k tomuto cieľu však nevedie cez neustále osobné útoky na slobodné médiá a nezávislé inštitúcie. Dosť bolo útokov,“ uzavrel Kazda.

poslanec Kollár

Voči Matovičovým slovám sa ohradil aj nezaradený poslanec Miroslav Kollár. Hovorí, že minister zavádzal a klamal, pričom jeho tvrdenia nesedia obsahovo ani časovo. Ohradil sa voči tomu, že Matovič spojil jeho odchod z koalície s kauzou Sputnik, pričom Kollár z nej a strany Za ľudí odišiel ešte pred nákupom vakcíny. Rovnako sa ohradil voči tvrdeniam o jeho politickej budúcnosti.

„Odišiel som z vládnej koalície práve pre ten štýl chaotického vládnutia a komunikácie, ktorý dlhodobo predvádza expremiér Matovič.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite