Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér Heger hovorí, že na budúci týždeň by malo byť jasné, aké opatrenia sa uvoľnia. V stredu zasadá pandemická komisia

.tasr .slovensko

Epidemická situácia sa neustále v krajine zlepšuje. Od 19. apríla by sa mali uvoľniť opatrenia. Malo by to znamenať návrat žiakov vyšších ročníkov do škôl či otváranie interiérových prevádzok, kde je možné nosiť rúško. V stredu (14. 4.) by mala zasadnúť pandemická komisia a vo štvrtok (15. 4.) by sa verejnosť mohla dozvedieť, ako bude spoločnosť fungovať v najbližšej budúcnosti. Uviedol to premiér Eduard Heger (OĽANO) v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Premiér Heger hovorí, že na budúci týždeň by malo byť jasné, aké opatrenia sa uvoľnia. V stredu zasadá pandemická komisia SITA/Úrad vlády SR

pandemická komisia prerokuje aktuálny COVID automat. Nasledujúci týždeň budeme vedieť prvé výsledky toho, ako dopadla Veľká noc, či ľudia dodržiavali opatrenia, a podľa toho sa rozhodne, či sa od ďalšieho pondelka (19. 4.) otvoria ďalšie ročníky škôl,“ spresnil Heger.

Prehodnotenie COVID automatu bude mať vplyv aj na otváranie prevádzok. Podľa Hegera by mali dostať prednosť prevádzky, v ktorých je možné mať celý čas na tvári respirátor, čiže by sa to podľa neho nemalo týkať wellness či reštaurácií.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite