Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tvár .týždňa: Andrea Letanovská. Aristokrat ducha v politike

.šimon Jeseňák .slovensko .tvár týždňa

Pohľad na panoptikum slovenského parlamentu nie je potešujúci. Zvolili sme si, ako obvykle, poslancov a poslankyne, ktoré sa nášmu naturelu podobajú. Vybrali sme si obyčajných ľudí, šedé myšky bez názoru, odbornosti a charizmy.

Tvár .týždňa: Andrea Letanovská. Aristokrat ducha v politike Boris Németh

i v matrixe sa však občas objaví chyba, ktorá má v tomto prípade aj meno: Andrea Letanovská. Dnes už bývalá poslankyňa za stranu Za ľudí musela uvoľniť svoju poslaneckú stoličku Vladimírovi Ledeckému, ktorý sa vzdal funkcie štátneho tajomníka na ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, ktoré vzniklo z vôle predsedníčky strany Veroniky Remišovej. 

Po necelom roku vládnutia teda končí na ministerstve Ledecký, ktorý bude onedlho nasledovaný i druhým štátnym tajomníkom Marekom Antalom. Dvaja ľudia, ktorí boli Remišovej lojálni, teda z ministerstva odchádzajú. Bravúrny výkon Veroniky Remišovej, ktorá trvala na vládnej štvorkoalícii tak vehementne, až sme z jej úst nikdy nepočuli vetu „buď vláda v štvorkoalícii, alebo vláda bez strany Za ľudí“. Nuž, slová, s ktorými sa človek nedokáže a nechce identifikovať, sa z úst derú len ťažko. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite