Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dozorovanie takmer všetkých závažných káuz zo strany špeciálneho prokurátora Lipšica je prakticky nemožné, tvrdia advokáti

.sita .slovensko

Iniciatíva advokátov za právny štát vyzvala generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby prevzal dozor nad všetkými prípadmi, kde je špeciálny prokurátor Daniel Lipšic v zjavnom konflikte záujmov.

Dozorovanie takmer všetkých závažných káuz zo strany špeciálneho prokurátora Lipšica je prakticky nemožné, tvrdia advokáti SITA/Kancelária NR SR

dozorovanie takmer všetkých závažných káuz zo strany špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica je pre jeho výrazný konflikt záujmov prakticky nemožné. Skonštatovala to Iniciatíva advokátov za právny štát (IAPŠ), ktorá tak reagovala na presunutie všetkých úkonov nadriadeného prokurátora v prípade zadržania riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P. zo špeciálneho prokurátora na jeho zástupcu Petra Kysela. Dôvodom na presunutie úkonov bola skutočnosť, že v danej trestnej veci bolo vznesené obvinenie okrem iného aj na základe výpovede bývalého klienta Daniela Lipšica ešte ako advokáta. Navyše Vladimír P. bol v minulosti spolupracovníkom Daniela Lipšica na Ministerstve vnútra SR.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite