Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lipšic: Sátorovci boli najbrutálnejší gang a počet ich obetí môže byť 100

.tasr .slovensko

Zločinecká skupina sátorovci bola najbrutálnejším zločineckým gangom na Slovensku v 90. rokoch a potom aj na prelome tisícročí. Počet jej obetí môže byť až 100. Uviedol to špeciálny prokurátor Daniel Lipšic po procese s Lehelom H., obžalovaným z piatich vrážd, na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku. Lipšic v časti utorkového konania zastúpil dozorového prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Bohdana Čeľovského, ktorý mal iné služobné povinnosti.

Lipšic: Sátorovci boli najbrutálnejší gang a počet ich obetí môže byť 100 SITA/Branislav Bibel

„samozrejme, toto nie je hlavná trestná vec sátorovcov. V hlavnej veci už pojednávanie prebehlo a padli odsudzujúce rozsudky. Tých vecí je niekoľko, prebiehajú ďalšie hlavné pojednávania s otcom a synom Dorovcami, ktorí tiež patrili k sátorovcom. Toto je parciálna časť a naozaj išlo pravdepodobne o najbrutálnejšiu zločineckú skupinu na Slovensku. Brutálnejšiu ako boli niektoré stredoslovenské či východoslovenské zločinecké skupiny,“ povedal pre TASR Lipšic. Za dôležité považuje, že nakoniec predstaviteľov skupiny postavili pred súd.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite