Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Situácia v popradskej nemocnici je kritická, kapacita lôžok je plná

.sita .slovensko

Za zvýšeným počtom nakazených je nedodržiavanie pravidiel a rodinné oslavy.

Situácia v popradskej nemocnici je kritická, kapacita lôžok je plná SITA/AP Photo/Michel Spingler Ilustračná fotka

popradská nemocnica funguje na hranici svojich kapacít. Kapacita lôžok s umelou pľúcnou ventiláciou je plná, zdravotnícki pracovníci zažívajú najväčší nápor za celé trvanie pandémie ochorenia COVID-19. Na kritickom stave sa podpísala epidemická situácia, ktorá sa v posledných týždňoch pod Tatrami vyvíja nepriaznivo. Informoval o tom riaditeľ nemocnice Erik Chorvát, podľa ktorého rastie počet hospitalizovaných pacientov, ktorí si vyžadujú umelú pľúcnu ventiláciu. Za zvýšeným počtom nakazených je nedodržiavanie pravidiel a rodinné oslavy.

V piatok 19. marca v meste mimoriadne zasadal aj krízový štáb Okresného úradu Poprad. Podľa riaditeľa nemocnice je situácia veľmi vážna, až kritická. Lôžka s pľúcnou ventiláciou sú plné a rezervy nie sú. „Už niekoľko dní máme tieto lôžka obsadené na sto percent, a ak sa aj náhodou nejaké uvoľnia, už sú ihneď obsadené. Tlak na lôžka je enormný a nielen z nášho regiónu, ale aj z okolitých nemocníc,“ povedal Chorvát v sobotu 20.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite