Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo zdravotníctva odmieta, že by sa Slovensko vzdalo vakcín od Pfizeru. Objednalo ich 5,8 milióna

.tasr .slovensko

Slovensko má momentálne podľa ministerstva zdravotníctva objednaných 5,8 milióna vakcín od spoločností Pfizer/BioNTech. „Chodia pomerne v stabilných dodávkach ako od jedinej spoločnosti,“ uviedla v utorok štátna tajomníčka rezortu zdravotníctva Jana Ježíková. Odmietla medializované informácie, že by sa Slovensko vzdalo troch miliónov vakcín. Rovnako, že by množstvo objednaných dávok súviselo s nákupom vakcíny Sputnik V.

Ministerstvo zdravotníctva odmieta, že by sa Slovensko vzdalo vakcín od Pfizeru. Objednalo ich 5,8 milióna SITA/AP Photo/David J. Phillip

o nákupe vakcín rokuje s farmafirmami Európska komisia a členské krajiny si následne môžu objednať z dohodnutých dodávok objem v závislosti od počtu obyvateľov. Slovensko si tak najprv od Pfizeru objednalo 2,4 milióna vakcín, priblížila Ježíková. Prvá ponuka na dodatočné vakcíny prišla podľa nej začiatkom januára, keď nebolo známe, ktorou vakcínou sa začne očkovať. Slovensko malo vtedy zakontrahovaných viac ako desať miliónov vakcín od spoločností AstraZeneca, Moderna, CureVac a Johnson & Johnson. Ježíková poznamenala, že ako prvá sa očakávala vakcína AstraZeneca, ktorej sa objednalo 3,6 milióna.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite