Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sulík po stretnutí s prezidentkou: Ak Matovič neodíde, SaS vystúpi z vlády

.tasr .slovensko

Premiér Igor Matovič (OĽANO) je teraz na ťahu a on sa má vyjadriť, či sa rozhodol odstúpiť, aby sa mohlo pokračovať v zmysluplnej vláde. Ak sa svojho postu nevzdá, koaličná SaS vystúpi z vlády.

Sulík po stretnutí s prezidentkou: Ak Matovič neodíde, SaS vystúpi z vlády SITA/Branislav Bibel

po utorkovom stretnutí s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou to vyhlásil šéf SaS a vicepremiér Richard Sulík. Matovičovi dáva SaS najneskorší termín do stredy 24. marca. Predstavitelia liberálov sa s prezidentkou bavili už aj o tom, ako sa uskutoční prípadný proces demisie.

„Matovič sa má vyjadriť, ako sa rozhodol. Či odstúpi, aby sme mohli pokračovať v zmysluplnej vláde, alebo bude hľadať krkolomné konštrukcie od menšinovej vlády po úplne natesno vládu, alebo bude v úvodzovkách dokupovať voľne blúdiacich poslancov. On sa musí rozhodnúť,“ skonštatoval Sulík.

Šéf SaS a minister školstva Branislav Gröhling (SaS) sa na stretnutí s hlavou štátu bavili aj ako bude prebiehať proces demisie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite