Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka Čaputová prijala demisiu Krajčího, rezort zdravotníctva dočasne povedie Heger

.sita .slovensko

Demisia Krajčího nemôže byť podľa Čaputovej podávaná ako obeta.

Prezidentka Čaputová prijala demisiu Krajčího, rezort zdravotníctva dočasne povedie Heger SITA/Branislav Bibel

prezidentka Zuzana Čaputová dnes prijala demisiu ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO). Dočasným vedením rezortu hlava štátu poverila ministra financií Eduarda Hegera (OĽaNO). Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) na tlačovej besede vo štvrtok 11. marca avizoval, že Krajčího odchod z funkcie bude postupný.

Čaputová sa vo svojom príhovore poďakovala Krajčímu za úsilie a námahu, ktorú vynaložil pri výkone vládnej funkcie. Verí, že Krajčí svoju prácu vykonával s najlepším vedomím a svedomím a jeho rozhodnutia boli vedené dobrými úmyslami. Podotkla, že v niektorých situáciach to nestačí a najmä nie v takých, ktoré sú nielen výzvou pre jedného ministra, ale pre celú vládu a krajinu. Zároveň poukázala, že okrem prevádzkových problémov rezortu mal za úlohu zvládnuť prípravu medicínskeho a epidemiologického plánu boja s pandémiou. „Faktom je, že sa vám vaše viaceré kľúčové odporúčania nepodarilo presadiť a nepodržali vás pri tom členovia vlády, ani vlastní ministri. Situácia sa aj preto kontinuálne zhoršovala,“ povedala.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite