Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Európska lieková agentúra vyjadrenia Matoviča komentovať nebude, pri schvaľovaní vakcín si stojí za svojím názorom

.sita .slovensko

Európska lieková agentúra (EMA) nebude reagovať na odkazy slovenského premiéra Igora Matoviča na sociálnych sieťach vo veci vakcíny Sputnik V. Lieková agentúra si stojí za svojím stanoviskom v súvislosti so schvaľovaním vakcín na národnej úrovni, ktorý deklarovala v novembri 2020.

Európska lieková agentúra vyjadrenia Matoviča komentovať nebude, pri schvaľovaní vakcín si stojí za svojím názorom SITA/Úrad vlády SR

„tento postoj o národných úradoch a EMA bol uvedený už na začiatku, ešte pred autorizáciou akýchkoľvek vakcín, a nie je nový,“ reagovala pre agentúru SITA Sophie Labbe z mediálneho oddelenia EMA.

EMA v súčasnosti podľa nej vyhodnocuje vakcínu Sputnik V v takzvanom rolling review. Lieková agentúra je pripravená zhodnotiť, či Sputnik V vyhovuje zvyčajným štandardnom EÚ. „Akékoľvek odporúčania budú založené na sile vedeckých dôkazov o bezpečnosti, kvalite a efektivite vakcíny, a ničom inom,“ zdôraznila Labbe s tým, že EMA vyhodnotí dáta, keď budú dostupné.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite