Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia sprísňuje a zintenzívňuje kontroly na hraniciach, pomáhať budú i vojaci

.tasr .slovensko

Pri kontrolách budú policajtom vypomáhať aj vojaci. Pôsobiť budú podľa slov hovorkyne v zmiešaných hliadkach spolu príslušníkmi Policajného zboru.

Polícia sprísňuje a zintenzívňuje kontroly na hraniciach, pomáhať budú i vojaci SITA/Branislav Bibel

polícia od stredy posilní a zintenzívni kontroly na hraniciach s Maďarskom, Rakúskom, Českom aj Poľskou republikou. TASR o tom informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová. Na všetkých veľkých a frekventovaných cestách na vstupe do SR bude kontrolovať osobnú dopravu 24 hodín denne. Na menej vyťažených budú kontroly v exponovaných časoch a v časoch, keď sa predpokladá najväčšia intenzita dopravy. Polícia upozornila, že kontrolovať bude aj uzatvorené hraničné priechody.

Pri kontrolách budú policajtom vypomáhať aj vojaci. Pôsobiť budú podľa slov hovorkyne v zmiešaných hliadkach spolu príslušníkmi Policajného zboru. „Dávame do pozornosti, že vojaci v tomto prípade plnia úlohy Policajného zboru (na základe zákonného zmocnenia a rozhodnutia vlády SR), a teda majú aj rovnaké oprávnenia ako policajti, napríklad zastavovať motorové vozidlá, vyžadovať preukázanie sa dokladmi a podobne,“ ozrejmila Bárdyová.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite