Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čaputová po stretnutí so šéfkou ŠÚKLu: Použitie Sputnika V nie je prejavom odvahy

.tasr .slovensko

Použitie ruskej vakcíny Sputnik V nie je prejavom odvahy či dôkazom diplomatického úspechu. Je to skôr rezignácia na pravidlá, ktorými sa v medicínskych otázkach riadime, a ktoré garantujú najvyššie štandardy bezpečnosti pre ľudí. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová po stretnutí s riaditeľkou Štátneho ústavu na kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzanou Baťovou. Otvorenou otázkou podľa nej ostáva, či krok nakúpenia Sputnika nezhoršil možnosti SR zapožičať si už registrované vakcíny od európskych partnerov.

Čaputová po stretnutí so šéfkou ŠÚKLu: Použitie Sputnika V nie je prejavom odvahy SITA/Branislav Bibel

„týždne počúvame výzvy, aby sme s vakcínami nehrali geopolitické hry, a potom sme svedkami okázalého vítania, ktoré príchod vakcíny Sputnik V na Slovensko sprevádzalo,“ podotkla hlava štátu. Riešenie je podľa Čaputovej jednoduché, a to požiadať o registráciu vakcíny Európsku liekovú agentúru. ŠÚKL by sa tiež mala doručiť dokumentácie k vakcíne.

 

„Samozrejme, záchrana životov je nad akékoľvek politické spory a argumenty.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite