Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Oligarcha by mohol ovplyvňovať svedkov či získať cudzie občianstvo. Prečo je Brhel vo väzbe?

.sita .slovensko

Ako informoval Denník N na svojej internetovej stránke, na podnikateľa Jozefa Brhela uvalili kolúznu väzbu aj preto, že sa prokurátor obával, že by oligarcha mohol ovplyvňovať svedkov pre jeho výrazný vplyv na finančnú správu.

Oligarcha by mohol ovplyvňovať svedkov či získať cudzie občianstvo. Prečo je Brhel vo väzbe? TASR/JAROSLAV NOVÁK

podnikateľ Jozef Brhel, ktorého polícia obvinila v rámci akcie Mýtnik, je vo väzbe, pretože by mohol ovplyvňovať svedkov alebo získať cudzie štátne občianstvo a vyhnúť sa stíhaniu na Slovensku. Vyplýva to z rozhodnutia o vzatí do väzby, ktoré opísal Denník N na svojom spravodajskom webe.

Podľa prokurátora Jozef Brhel odišiel zo Slovenska, keď sa dozvedel o vyšetrovaní. „Po vznesení obvinenia ho nebolo možné kontaktovať, a to ani na telefónnom čísle, ktoré orgánom činným v trestnom konaní poskytol syn obvineného,“ píše sa v uznesení súdu, ktoré Denník N získal v rámci infozákona. Prokuratúra uvádza, že sa obvinený pravidelne zdržiava v zahraničí, „čo v spojitosti s hrozbou vysokého trestu, ako aj jeho dobrým finančným zázemím, vytvára odôvodnený predpoklad úteku pred orgánmi činnými v trestnom konaní, respektíve súdom“.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite