Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za ľudí: Registrácia vakcíny má jasný postup, minister zdravotníctva ju môže zazmluvniť aj bez súhlasu vlády

.tasr .slovensko

Strana Za ľudí na rokovaní vlády namietala, že ľudia na Slovensku nemôžu byť očkovaní neregistrovanou vakcínou. Registrácia má jasný postup, prebieha na základe žiadosti výrobcu. Európska lieková agentúra (EMA) registruje a posudzuje jej účinnosť. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedla vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) s tým, že tento postup bol zatiaľ vždy dodržaný. Hovorí, že proces trvá týždne a preto, ak niekto tvrdí, že budúci týždeň sa mohlo Sputnikom V už očkovať, tak to nie je pravda.

Za ľudí: Registrácia vakcíny má jasný postup, minister zdravotníctva ju môže zazmluvniť aj bez súhlasu vlády SITA/Branislav Bibel

„mohli by sme, ale za predpokladu, že by sme to chceli urobiť bez akéhokoľvek posúdenia, a to nepovažujem za správne,“ povedala Remišová. Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) podľa nej môže zazmluvniť vakcínu Sputnik V aj bez súhlasu vlády. Urobil to tak aj pri zazmluvnení vakcín od iných spoločnosti. „Je to jeho zodpovednosť a nemôže ju prenášať na kolektívny orgán vlády,“ uviedla vicepremiérka a zdôraznila, že aj Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) odporúča očkovať registrovanými vakcínami.

Podľa Remišovej nie je pravda, že je strana Za ľudí „nepriateľsky nastavená“ voči Rusku.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite