Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šeliga: Nie je pravda, že sa strana Za ľudí odmieta baviť o vakcíne Sputnik V

.sita .slovensko

Nie je pravda, že sa strana Za ľudí odmieta baviť o vakcíne Sputnik V. V strane sú práve naopak za to, aby sa rokovalo, aby bola vakcína certifikovaná a mohlo sa ňou na Slovensku očkovať. Vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedol podpredseda parlamentu a strany Za ľudí Juraj Šeliga.

Šeliga: Nie je pravda, že sa strana Za ľudí odmieta baviť o vakcíne Sputnik V SITA/Branislav Bibel

tvrdí, že ide o proces, ktorý má svoje pravidlá a v tomto procese nie je priestor na populizmus alebo Orbánovsko - putinovské geopolitické hry. Reagoval tak na to, že vláda dnes neschválila uznesenie o zazmluvnení ruskej vakcíny Sputnik V. Proti bola strana Za ľudí.

Šeliga zhrnul fakty, ktoré viedli Za ľudí k ich postoju. Hovorí, že Sputnik V a Ruská federácia nepodali žiadosť o certifikáciu vakcíny Európskej liekovej agentúre (EMA), Rusko slovenskému Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) nedodalo dostatočné dáta, publikovaná štúdia v odbornom časopise The Lancet hovorí, že účinnosť Sputnik je cez 91 percent, na druhej strane explicitne hovorí, že pri tvorbe štúdie vychádzali len z čiastočných a neúplných dát, keďže všetky im neboli poskytnuté.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite