Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Minister obrany Naď hovorí, že starostovia sú úkolovaní, aby rebelovali proti testovaniu. Videl som to čierne na bielom, tvrdí

.tasr .slovensko

Starostovia v rámci regionálnych organizácií Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) majú byť usmerňovaní, aby „rebelovali“ proti testovaniu na covid-19. Po predpoludňajšom rokovaní vlády to naznačil minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO).

Minister obrany Naď hovorí, že starostovia sú úkolovaní, aby rebelovali proti testovaniu. Videl som to čierne na bielom, tvrdí SITA/Branislav Bibel

podrobnosti však prezradiť nechcel. Hovorca ZMOS Michal Kaliňák by rád videl dôkaz. Upozorňuje pritom na predchádzajúcu skúsenosť s Naďovým tvrdením v súvislosti s testovaním, ktoré sa nekrylo s realitou.

Naď tvrdí, že má nielen ústne sprostredkované informácie, ale aj listinný dôkaz, ktorý sa týka jedného z regiónov východného Slovenska. „Videl som to čierne na bielom, že starostovia sú usmerňovaní, aby vytvárali mediálny tlak, že už nedokážu zabezpečiť testovanie. Jednoducho je tu snaha z rôznych skupín o nátlak na obce, aby vytvárali dojem, že už to nedokážu zvládať,“ povedal minister.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite