Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Od štvrtka sa na očkovanie môžu prihlásiť aj učitelia. Zatiaľ ale nedokážu zaočkovať všetkých pracovníkov v školstve

.tasr .slovensko

Vo štvrtok 11. februára sa spustí formulár pre učiteľov, ktorí sa chcú očkovať proti ochoreniu Covid-19. V stredu to potvrdil minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Poznamenal, že medzi učiteľmi budú zisťovať záujem, pretože celú databázu použiť nemôžu, keďže nie všetci sa budú chcieť dať očkovať.

Od štvrtka sa na očkovanie môžu prihlásiť aj učitelia. Zatiaľ ale nedokážu zaočkovať všetkých pracovníkov v školstve SITA/Magistrát hlavného mesta Bratislava

gröhling tvrdí, že v rámci prvej fázy, keď je k dispozícii 40-tisíc vakcín, nedokážu zaočkovať všetkých, takže sa bude fázovať. Poznamenal, že nevidí dôvod na vylúčenie učiteľov napríklad zo súkromných materských škôl či nesieťových škôl. „Musíme počkať v rámci jednotlivých skupín, ako budú prichádzať vakcíny," poznamenal.

„Tento prvý víkend budeme očkovať učiteľov v krajských mestách, potom nasledujúci víkend učiteľov, ktorí sú v okolitých mestách," povedal minister.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite