Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nadácia Zastavme korupciu odporúča Kysela, Šantu aj Špirka. Lipšica odmietli kvôli politickej minulosti

.tasr .slovensko

Nadácia Zastavme korupciu odporúča Národnej rade (NR) SR troch zo štyroch kandidátov na špeciálneho prokurátora. Potenciál zefektívniť a stransparentniť Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) majú podľa nadácie Peter Kysel, Ján Šanta i Vasiľ Špirko. Uviedla to na sociálnej sieti. Daniela Lipšica podľa slov nadácie napriek jeho odborným kvalitám diskvalifikuje z boja jeho politická či advokátska minulosť.

Nadácia Zastavme korupciu odporúča Kysela, Šantu aj Špirka. Lipšica odmietli kvôli politickej minulosti SITA/Branislav Bibel

„po dvoch dňoch grilovania kandidátov, sme presvedčení, že ktokoľvek z trojice Peter Kysel, Ján Šanta, Vasiľ Špirko má v prípade zvolenia potenciál zvýšiť efektívnosť a transparentnosť práce na Úrade špeciálneho prokurátora. Ide o skúsených prokurátorov, pri ktorých nemáme pochybnosti o ich odbornosti a morálnom profile,“ uviedla nadácia.

Zastavme korupciu hovorí o rekordnej nedôvere Slovákov v inštitúcie a dosahovanie spravodlivosti v súčasnosti.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite