Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Doteraz vykonávané kozmetické zmeny v polícii podľa kandidáta na policajného prezidenta Hamrana nestačia

.sita .slovensko

Štefan Hamran pôsobí ako veliteľ Útvaru špeciálneho určenia Prezídia Policajného zboru (Lynx commando) SR.

Doteraz vykonávané kozmetické zmeny v polícii podľa kandidáta na policajného prezidenta Hamrana nestačia SITA/Branislav Bibel

kozmetické úpravy, doteraz vykonávané vo fungovaní Policajného zboru (PZ) SR, nie sú postačujúce. Pred branno-bezpečnostným výborom parlamentu to dnes uviedol kandidát na nového policajného prezidenta Štefan Hamran. Ten v súčasnosti pôsobí ako veliteľ Útvaru špeciálneho určenia Prezídia PZ (Lynx commando).

Hamran v rámci svojej prezentácie poukázal na to, že dôvera v políciu sa na Slovensku dlhodobo pohybuje okolo 40 percent. „Aj v okolitých krajinách sa pritom blíži k 70 percentám,“ povedal s tým, že situácia je spojená aj so skutočnosťou, že viacerí vedúci predstavitelia polície sú momentálne trestne stíhaní. Takéto niečo pritom podľa neho nezaznamenali v žiadnej krajine v rámci Európskej únie (EÚ). Na margo svojich vzťahov s obvineným bývalým policajným prezidentom Tiborom G. uviedol, že na fungovanie polície mali „diametrálne odlišný pohľad“. Preto bol Hamran ako šéf špeciálnej jednotky „odstrihnutý“ od vedenia polície práve počas funkčného obdobia Tibora G. „O tých podozreniach sme tušili, ale nie, že to naberie až také rozmery,“ povedal. Dodal, že Tibor G. sa opakovane snažil o to, aby vo vedení Útvaru špeciálneho určenia Hamran skončil. Nenašiel však dôvody na jeho odvolanie a sám Hamran odstúpiť odmietol, keďže sa bál rozloženia celej jednotky. „Mám morálny kompas a neodklonil som sa ani pod tlakom,“ povedal.

V tejto súvislosti je podľa neho dôležité skvalitnenie personálneho obsadenia polície.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite