Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

To nič nie je, vravel Lučanský po páde dozorcom. Kolíkovej dokumenty ukazujú detaily jeho väzby

.sita .slovensko

Zástupca riaditeľa a primára neurologického oddelenia Dušan Poliak pre ministerskú kontrolu uviedol, že podľa jeho názoru k úrazu z 9. decembra nedošlo cudzím zavinením.

To nič nie je, vravel Lučanský po páde dozorcom. Kolíkovej dokumenty ukazujú detaily jeho väzby SITA/Branislav Bibel

ministerstvo spravodlivosti SR zverejnilo dokumenty súvisiace s prvým zranením policajného exprezidenta Milana Lučanského vo väzbe z 9. decembra 2020 aj tie popisujúce pokus o samovraždu z 29. decembra. Vyplýva z nich, že príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) si 9. decembra pri rannej kontrole všimol začervenané spodné viečko pravého oka obvineného Lučanského, ktorý príslušníkovi odpovedal, že „to nič nie je“ a nepotrebuje zdravotné ošetrenie. Lučanský mal uviesť, že k zraneniam prišiel tak, že nevedel v noci zaspať, potkol sa o šľapku a udrel sa o roh postele. Neskôr, v poobedňajších hodinách, si mal Lučanský vyžiadať ošetrenie sám.

„Menovaný bol počas umiestnenia v ústave ubytovaný samostatne, taktiež všetky režimové činnosti s ním boli v zmysle prijatých bezpečnostných opatrení vykonávané individuálne a za prítomnosti najmenej dvoch príslušníkov zboru, teda cudzie zavinenie v predmetnej veci neprichádza do úvahy,“ dodáva sa v úradnom zázname Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Prešov.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite