Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel

.tamara Antolová .slovensko

Milan Lučanský, ktorý bol väzobne stíhaný v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove, sa v utorok 29. decembra pokúsil v ústave o samovraždu.

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel SITA/Branislav Bibel

bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel. Informovala o tom Denisa Saková na sociálnej sieti Instagram.

Milan Lučanský, ktorý bol väzobne stíhaný v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove, sa v utorok 29. decembra pokúsil v ústave o samovraždu.

„Dnes o 15.55 h ošetrujúci lekár konštatoval smrť pána M. Lučanského hospitalizovaného vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana Prešov. Je nám to nesmierne ľúto, rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ uviedol pre TASR hovorca Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Peter Bubla.

V stredu dopoludnia (30. 12.) .týždeň informoval o tlačovej besede, kde ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a odstupujúci generálny riaditeľ väzníc Milan Ivan oboznámili verejnosť o pokuse o samovraždu Milana Lučanského vo väzenskej cele. Potvrdili, že Milan Lučanský bol v tom čase v kritickom stave v nemocnici.

Manželke policajného exprezidenta Milana Lučanského bol umožnený kontakt v nemocnici od nočných hodín v utorok 29. decembra. Podľa informácií dozorujúceho prokurátora zotrvala pri jeho lôžku aj počas dnešného dňa.

reakcia Hlasu-SD

Ľútosť nad úmrtím Milana Lučanského a úprimnú sústrasť jeho rodine vyjadrila strana Hlas-sociálna demokracia. „Profesionálny život generála Lučanského sa niesol v znamení služby spoločnosti pri odhaľovaní závažnej trestnej činnosti a usvedčovaní najťažších zločincov. Je nešťastné, že už nestihol vyvrátiť všetky pochybnosti, ktoré sa okolo jeho osoby vyskytli a boli spojené s porušovaním prezumpcie neviny a zásad právneho štátu,“ uviedla strana.

Trvá na prísnom vyvodení dôsledkov z tejto situácie. „Tým najprirodzenejším je odchod ministerky spravodlivosti z funkcie,“ dodáva Hlas.

reakcia Remišovej

Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) v reakcii na úmrtie policajného exprezidenta Milana Lučanského zdôraznila, že v slovenských väzeniach je približne 10-tisíc odsúdených a obvinených a treba robiť maximum preto, aby k takýmto udalostiam nedochádzalo.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite