Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výberová komisia odporúča do čela Slovenského národného divadla Mateja Drličku

.tasr .slovensko

Novým generálnym riaditeľom Slovenského národného divadla (SND) by sa mal podľa výberovej komisie stať Matej Drlička. Na základe bodového hodnotenia ho určila za víťaza výberového konania a odporučila ho ministerke kultúry Natálii Milanovej (OĽANO) vymenovať do čela SND. „Ministerka berie na vedomie výsledok výberového konania, o postupe v súvislosti s vymenovaním štatutára SND rozhodne v najbližších dňoch,“ uviedol rezort kultúry.

Výberová komisia odporúča do čela Slovenského národného divadla Mateja Drličku SITA/Marek Mrviš

v zverejnenom projekte, s ktorým sa Drlička uchádzal o post, už uviedol aj menoslov svojich najbližších spolupracovníkov a šéfov umeleckých súborov.

Drlička navrhuje prvé tri mesiace od nástupu nastaviť ako rozpočtové provizórium odvodené od kontraktu na rok 2020, v ňom sa budú riešiť nevyhnutné personálne a prevádzkové náklady, pričom toto obdobie bude využité na finančný, technický i personálny audit, ktorý bude základom kontraktu so zriaďovateľom - ministerstvom kultúry.

Hospodárenie divadla chce Drlička podriadiť prísnej finančnej kontrole, konkretizuje tiež úlohy pre jednotlivé umelecké súbory. Okrem iného chce aj organicky prepojiť umelecké a technické zložky jednotlivých súborov s umelecko-dekoračnými dielňami, v oblasti podporných marketingových aktivít navrhuje napríklad vytvorenie online streamovacej platformy v štýle Netflix alebo HBO GO, ktorá by ponúkala predstavenia a koncerty všetkých súborov SND.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite