Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Počet ľudí v nemocniciach stúpa. Hygienici sprísňujú podmienky pre najpostihnutejšie okresy

.tomáš Bakoš .slovensko

V prípade kostolov sa bohoslužby majú vykonávať s výlučne sediacimi účastníkmi.

Počet ľudí v nemocniciach stúpa. Hygienici sprísňujú podmienky pre najpostihnutejšie okresy Boris Németh

regionálni hygienici sa rozhodli zakročiť. Pre sedem okresov Trenčianskeho samosprávneho kraja sa od zajtra (12. decembra) sprísňujú opatrenia. Týka sa to okresov Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou, Myjava, Považská Bystrica, Púchov a Ilava. 

Vyplýva to z vyhlášky vo vestníku vlády zverejnenom na stránke Ministerstva vnútra.

nové opatrenia

Hygienici sa zamerali hlavne na zhromažďovanie ľudí. Po novom zakázali organizovanie príležitostných trhov a stretnutia spojené s konzumáciou nápojov a jedla. Zákaz platí aj v počte menšom ako šesť ľudí na mieste. Výnimku však majú stretnutia s najbližšou rodinou.

Aj v prípade kostolov budú platiť nové obmedzenia. Bohoslužby sa majú vykonávať s výlučne sediacimi účastníkmi. Ich počet pritom nesmie v jednom okamihu prekročiť koncentráciu jednej osoby na 15 metrov štvorcových. Sedenie ma byť zabezpečené v každom druhom rade a medzi miestami jedno voľné sedenie.

Hromadné kultúrne podujatie môže mať len sediacich účastníkov. Organizátor však musí zaistiť to, aby bolo sedenie zabezpečené podobne ako v kostoloch. 

najviac zamorené okresy 

Analytici z projektu Dáta bez pátosu vo svojom reporte analyzujú jednotlivé okresy. Z mapy nižšie je zrejmé, že najhoršia situácia (tmavo červená) je na severozápade Slovenska.

 

Z posledného reportu medzi najpostihnutejšie okresy patria Púchov, Považská Bystrica a Trenčín. Najvyššie týždenné prírastky boli v Revúcej, Krupine a Myjave.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite