Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Primátor Bratislavy Vallo: Situácia v hlavnom meste je vážna, evidujeme nakazených aj v DSS

.tasr .slovensko

Aktuálna situácia s pandémiou nového koronavírusu v Bratislave je vážna a radikálne sa zhoršuje. V utorok na to upozornil primátor hlavného mesta Matúš Vallo. Pozitívne prípady ochorenia COVID-19 evidujú aj v mestských zariadeniach pre seniorov.

Primátor Bratislavy Vallo: Situácia v hlavnom meste je vážna, evidujeme nakazených aj v DSS SITA/Branislav Bibel

najvážnejšie je to v petržalskom Domove tretieho veku, kde z 248 klientov bolo 76 pozitívne testovaných. Primátor preto verejnosť vyzýva k zodpovednosti, opatrnosti i obmedzeniu kontaktov.

Od nástupu druhej vlny pandémie podľa Valla ukazovali dáta, že Bratislava je v porovnaní s inými mestami na tom dobre. „Dnes to už neplatí. V posledných dňoch nám čísla novoinfikovaných, ale aj hospitalizovaných, ukazujú, že sa v Bratislave situácia radikálne zhoršuje. Vysoký nápor nových pacientov pociťujú nemocnice, ale aj zariadenia pre seniorov v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta,“ uviedol primátor.

Napriek tomu, že v zariadeniach zamestnancov i klientov pravidelne testujú a tiež tam dodržiavajú najvyššie hygienické a bezpečnostné opatrenia, v posledných dňoch sa v mestských zariadeniach pre seniorov vyskytli pozitívne prípady na ochorenie COVID-19. „V zriaďovateľskej pôsobnosti hlavného mesta je sedem zariadení pre seniorov.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite