Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Verejné vyhlásenie vedcov pred Vianocami: Neexistuje zázračné riešenie, musíme prijať prísne opatrenia

.redakcia .slovensko

Vianoce sú tradične sviatkami pokoja a rodinnej pohody. Predchádza im však obdobie zhonu, cestovania, nakupovania a stretnutí. Tieto Vianoce sú, žiaľ, výnimočné, keďže sú vzhľadom na epidemickú, spoločenskú a politickú situáciu aj obrovskou príležitosťou na šírenie koronavírusu. Pre mnohé rodiny sa tak sviatky pokoja môžu zmeniť na obdobie obáv o svojich najbližších.

Verejné vyhlásenie vedcov pred Vianocami: Neexistuje zázračné riešenie, musíme prijať prísne opatrenia SITA/Úrad vlády SR Predseda vlády Igor Matovič a vedec a biochemik Pavol Čekan z firmy Multiplex DX.

ako vedci a odborníci zvažujeme, čo môžeme ako spoločnosť urobiť, aby sme znížili počet obetí a zároveň eliminovali ekonomické, sociálne a psychologické dopady opatrení. Medzi nimi sú aj deti, ktorých budúcnosť je ohrozená pre terajšiu nízku dostupnosť vzdelávania.  Na základe skúsenosti zo zahraničia a vedeckých informácií vidíme však iba jednu možnú cestu ako ďalej: prijatie prísnych opatrení obmedzujúcich mobilitu a kontakty spojených s efektívnym dobre cieleným testovaním. Čím skôr ich zavedieme, tým lepší výsledok prinesú. 

Ak prísne opatrenia neprídu pred Vianocami, situácia u nás sa pravdepodobne ešte zhorší a nevyhneme sa im počas sviatkov.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite