Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Koronavírus ONLINE: Na Slovensku pribudlo 15 úmrtí a 1269 nových prípadov. Najviac v Bratislavskom kraji

.tamara Antolová .tomáš Bakoš .slovensko

Pozitívne vzorky odhalili z 7 195​ PCR testov, ktoré sa v sobotu urobili.

Koronavírus ONLINE: Na Slovensku pribudlo 15 úmrtí a 1269 nových prípadov. Najviac v Bratislavskom kraji

situáciu ohľadom koronavírusu na Slovensku aj v zahraničí sledujeme online.

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie COVID-19 potvrdených 116 731 (+1269) prípadov, 82 666 (+2710) ľudí sa z choroby vyliečilo, 996 (+15) na jej následky zomrelo,
  • vakcína na covid-19 by mala byť na Slovensku v polovici decembra, očkovanie má byť dobrovoľné,
  • .týždeň vydáva novú knihu – Rady Vladimíra Krčméryho, zakúpiť si ju môžete na TOMTO odkaze,
  • na podstránke koronavirus.tyzden.sk nájdete denne aktualizované grafy, mapy a dôležité informácie ohľadom koronavírusu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.  

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme.

19:00 TALIANSKO: V Taliansku zomrelo na ochorenie COVID-19 od začiatku pandémie vyše 60-tisíc ľudí. Ukázali to v nedeľu zverejnené najnovšie oficiálne údaje ministerstva zdravotníctva, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra AFP.

17:29 SLOVENSKO: Premiér Igor Matovič ohlásil nové testovanie na školách pomocou kloktania. Viac sa dozviete tu.

16:33 ČESKO: Stovky ľudí sa zhromaždili v nedeľu v Prahe na dvoch protestoch namierených proti opatreniam českej vlády v súvislosti s koronavírusom SARS-CoV-2, informoval spravodajský server Novinky.cz.

15:51 RAKÚSKO: Niektoré časti Rakúska ochromil sneh. Komunity v Alpách a tiež na ďalších miestach museli pozastaviť nedeľné plošné testovanie na koronavírus po tom, ako úrady zvýšili lavínové nebezpečenstvo na maximálny stupeň.

14:50 SVET: Covid-19 report pre .týždeň. Maďarsko je na tom najhoršie na svete. Slovensko rýchlo stúpa v poradí najpostihnutejších krajín. Celý report nájdete na tomto odkaze.

13:40 SLOVENSKO: Koalícia s opozíciou by sa mala za účasti prezidentky SR Zuzany Čaputovej stretnúť a nájsť politický konsenzus v súvislosti so šírením nového koronavírusu v krajine počas Vianoc. V nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo to vyhlásil podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí). Viac sa dočítate na tomto odkaze

12:44 BRITÁNIA: Britská kráľovná Alžbeta II. sa nechá v najbližších týždňoch zaočkovať vakcínou proti koronavírusu od spoločností Pfizer a BioNTech po tom, ako jej použitie schválil britský regulačný úrad.

Alžbeta II. (94) a jej manžel princ Philip (99) by mali dostať vakcínu v prvej fáze očkovania vzhľadom na svoj vek, keďže ju budú najskôr podávať rizikovým skupinám obyvateľstva vrátane seniorov či zdravotníckeho personálu.Kráľovná tak nebude zvýhodnená, uviedli noviny Mail on Sunday. Podľa správy panovnícky pár svoje zaočkovanie oznámi verejnosti, aby podporil očkovaciu kampaň v súvislosti s obavami z dezinformácií šíriacich sa po internete.

Buckingham Palace via AP

12:30 USA: Spojené štáty zaznamenali v sobotu, už tretí deň po sebe, rekordný počet prípadov nákazy koronavírusom, a to takmer 230-tisíc. Ukázal to výpočet americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa, na ktorú sa v nedeľu odvolala tlačová agentúra AFP.

12:00 RUSKO: V Rusku za uplynulých 24 hodín zaznamenali 29.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite