Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci začali rozhodovať o novom generálnom prokurátorovi. Definitíva padne až v decembri

.tasr .slovensko

Voľba generálneho prokurátora bude až v utorok 1. decembra. Na návrh štyroch vládnych strán to odhlasoval parlament. Dôvodom sú rokovania parlamentných strán, ale aj to, že voľby sa chce zúčastniť aj predseda Sme rodina Boris Kollár, ktorého by dovtedy mali prepustiť z nemocnice.

Poslanci začali rozhodovať o novom generálnom prokurátorovi. Definitíva padne až v decembri SITA/Branislav Bibel

poslanci začali deň diskusiou o voľbe generálneho prokurátora. Naplánovaná bola na stredu aj samotná voľba. Tá sa aj kvôli Borisovi Kollárovi presunula na prvý decembrový deň.

O post generálneho prokurátora sa uchádza sedem kandidátov. Uchádzačmi sú prokurátor Generálnej prokuratúry (GP) SR Jozef Čentéš, prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Hrivnák, Tomáš Honz, Ján Šanta a Maroš Žilinka, prokurátor Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici Rastislav Remeta a sudca Najvyššieho súdu (NS) SR Juraj Kliment. Všetci prešli verejným vypočutím v ústavnoprávnom výbore. Generálneho prokurátora menuje do funkcie prezident SR.

všetci sú vhodní, tvrdí Grendel

Ani jeden z kandidátov na šéfa Generálnej prokuratúry a jeho prípadné mínusy nevyvolávajú obavy o túto inštitúciu samú o sebe. Ak poslanci NR SR z uchádzačov nikoho nezvolia, dehonestujú tým inštitúcie, ktoré ich navrhli.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite