Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér hodnotí pozitívne sobotňajšie výsledky počtu infikovaných koronavírusom

.redakcia .slovensko

Premiér Igor Matovič (OĽANO) hodnotí výsledky počtu prípadov nákazy novým koronavírusom pozitívne. Tých bolo za sobotu 1200. Predseda vlády hovorí, že za päť týždňov Slovensko nemalo za sobotu také dobré výsledky. Pripisuje to aj celoplošnému testovaniu.

Premiér hodnotí pozitívne sobotňajšie výsledky počtu infikovaných koronavírusom SITA/Branislav Bibel Premiér nedá na plošné testovanie dopustiť.

poukázal na to, že sedemdňový kĺzavý priemer je 1610. Odkazuje na konzílium odborníkov, podľa ktorého by mal klesnúť pod úroveň 750, aby sa na Slovensku mohli zapnúť okresné semafory. Podľa nich by sa následne mohli postupne otvárať školy či reštaurácie.

Zdôraznil však, že Slovensko je "štát a nie spoločenstvo nezávislých okresov". Uviedol, že stovky tisíc ľudí denne migrujú z okresu do okresu. "To znamená, že máme jeden prepojený organizmus nemocníc. To znamená, že ak sme celoštátne na hranici kapacít nemocníc, nemôžeme si dovoliť svietiť nazeleno v akokoľvek zelených okresoch, lebo aj v nich by pribúdali stovky nových pacientov a zlyhal by nám spoločný systém záchrany zdravia a životov," reagoval.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite