Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenská reprezentácia vyhrala v Severnom Írsku. Postupuje na futbalové Euro

.sita .slovensko

Slovenská futbalová reprezentácia nastúpila na kľúčový barážový duel proti Severnému Írsku.

Slovenská reprezentácia vyhrala v Severnom Írsku. Postupuje na futbalové Euro AP Photo/Peter Morrison

slovenská futbalová reprezentácia sa druhýkrát v ére samostatnosti predstaví na majstrovstvách Európy. Slováci totiž uspeli vo štvrtkovom finálovom stretnutí baráže o postup na Euro, ktoré sa pôvodne malo konať v júni a júli 2020, no pandémia koronavírusu spôsobila jeho odklad o jeden rok. 

V severoírskom Belfaste zverenci trénera Štefana Tarkoviča zdolali domáci výber 2:1 po predĺžení, keď po prvom polčase viedli 1:0 a po deväťdesiatich minútach bol stav nerozhodný 1:1.

Všetky tri góly v stretnutí padli z kopačiek slovenských futbalistov. V prvom polčas otvoril skóre Juraj Kucka v prospech Slovákov, tesne pred koncom druhej časti si dal vlastný gól obranca Milan Škriniar. V predĺžení sa do streleckej listiny zapísal aj striedajúci útočník Michal Ďuriš a rozhodol o postupe slovenského mužstva.

kto sú súperi?

Keďže žreb základných skupín majstrovstiev Európy je už známy, Slováci už presne poznajú svoje zaradenie na turnaji aj mená súperov a program zápasov. Slovenský tím sa predstaví v E-skupine po boku Španielov, Švédov a Poliakov. Prvý súboj odohrá tím SR 14.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite