Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Platia nové výnimky zo zákazu vychádzania, v červených okresoch treba nový test

.redakcia .slovensko

Od pondelka sa upravili výnimky zo zákazu vychádzania, ktorý trvá do 14. novembra. Nevzťahuje sa na osoby s negatívnym antigénovým testom na ochorenie COVID-19 vykonaným v rámci celoplošného testovania.

Platia nové výnimky zo zákazu vychádzania, v červených okresoch treba nový test SITA/Milo Fabian

v okresoch, kde bolo cez víkend druhé kolo testovania, je potrebný aktuálny test. V ostatných stačí ten doterajší z 29. októbra až 1. novembra. Preukázať sa možno aj PCR testom. Platia aj ďalšie výnimky. Obmedzenie pohybu neplatí v čase od 1:00 do 5:00.

V okresoch zapojených do druhého kola testovania musí byť antigénový test vykonaný v čase od 6. do 8. novembra. Osoby pôsobiace v bezpečnostnom systéme, zamestnanci štátu alebo vykonávajúci prácu vo verejnom záujme, príslušníci záchranných a bezpečnostných zborov alebo ozbrojených síl môžu mať aj test z 5. a 6. novembra. Možné je preukázať sa aj negatívnym RT-PCR testom. Pri pohybe v zelených okresoch sa stačí preukázať testami z prvého plošného testovania.

Bez negatívneho testu si bude možné počas zákazu vychádzania zabezpečiť nevyhnutné základné životné potreby, ako sú nákup potravín, liekov, drogérie, pohonných látok či krmiva pre zvieratá.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite