Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci schválili novelu, ktorá umožní odoberanie titulov

.redakcia .slovensko

Národná rada SR schválila novelu vysokoškolského zákona, ktorá umožní odoberanie titulov. Poslanci o tom rozhodli vo štvrtkovom hlasovaní. Právna úprava stanovuje, kedy možno odnímať titul, za akých okolností a kto má o tom rozhodovať.

Poslanci schválili novelu, ktorá umožní odoberanie titulov SITA/Branislav Bibel Pokútnym spôsobom mali diplomové práce zhotovič aj premiér Igor Matovič a predseda NR SR Boris Kollár.

o neplatnosti štátnej skúšky podľa novely bude rozhodovať rektor aj v prípade, ak záverečnú prácu alebo jej časť "preukázateľne nevypracoval absolvent" alebo ak neoprávnene použil predmet ochrany duševného vlastníctva inej osoby".

O neplatnosti štátnej skúšky bude rektor rozhodovať, aj ak bol absolvent právoplatne odsúdený za úmyselný trestný čin, ktorý mu dopomohol získať titul. Tiež, ak "v dôsledku rozhodnutia o neplatnosti štátnej skúšky alebo jej súčasti v študijnom programe nižšieho stupňa alebo v dôsledku vzdania sa akademického titulu nižšieho stupňa prestal spĺňať základnú podmienku na prijatie na štúdium príslušného absolvovaného študijného programu vyššieho stupňa".

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite