Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Pribudlo viac ako 2-tisíc nakazených a 31 úmrtí, premiér aj minister obrany sú negatívni

.martina Bednárová .tamara Antolová .slovensko

Počet úmrtí na pľúcnu formu ochorenia COVID-19 sa zvýšil o ďalších 31 prípadov. Minister obrany Jaroslav Naď a premiér Igor Matovič sú negatívni.

Koronavírus ONLINE: Pribudlo viac ako 2-tisíc nakazených a 31 úmrtí, premiér aj minister obrany sú negatívni

situáciu ohľadom šírenia nákazy sledujeme online:

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie COVID-19 potvrdených 66 772 (+2354) prípadov, 16 990 (+564) ľudí sa z choroby vyliečilo, 317 (+31) na jej následky zomrelo,
  • druhé kolo testovania na koronavírus sa neukutoční v okresoch, kde počet pozitívnych počas prvého kola bol nižší ako 0,7 percenta, kompletný zoznam nájdete nižšie,
  • zákaz vychádzania potrvá do 14. novembra, neplatí v čase od 1:00 do 5:00. 
  • na podstránke koronavirus.tyzden.sk nájdete denne aktualizované grafy, mapy, dôležité informácie aj autorské texty ohľadom koronavírusu.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ. 

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme!

19:57 UKRAJINA: Osoby prichádzajúce z Ukrajiny môžu od pondelka 9. novembra využívať iba hraničný priechod Vyšné Nemecké. Otvorený bude pre nich od 7.00 h do 19.00 h. Musia sa tiež podrobiť antigénovému testu. Nákladná doprava na vstupe a na výstupe bude bez obmedzenia. Hraničný priechod Veľké Slemence – Maly Selmentsi zatvoria.

19:56 ČESKO: V Česku pribudlo v piatok do 18.00 h 5843 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2.

19:00 SLOVENSKO: Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) sa vyjadril, že situácia v súvislosti s novým koronavírusom sa na Slovensku zlepšuje. Pozitívne to ovplyvnilo zníženie mobility. Viac sa dočítate TU.

18:58 SLOVENSKO: Osoby prichádzajúce na územie SR z Ukrajiny budú musieť podstúpiť antigénové testovanie na hranici. Platí to od pondelka 9. novembra. 

18:34 SLOVENSKO: Premiér Igor Matovič (OĽANO) nevylúčil predĺženie núdzového stavu. Povedal to v piatok na tlačovej konferencii o epidemiologickej situácii na Slovensku v súvislosti s novým koronavírusom.

16:27 TREBIŠOV: V zariadení sociálnych služieb Košického samosprávneho kraja (KSK) Lumen v Trebišove pribudlo úmrtie klienta na COVID-19. TASR o tom informovala hovorkyňa KSK Anna Terezková s tým, že nakazených evidujú vo ôsmich z 13 takýchto svojich zariadení. Počet nakazených klientov v domove sociálnych služieb (DSS) v Rakovci nad Ondavou v okrese Michalovce stúpol na 75.

15:40 NAĎ: Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) mal negatívny výsledok testu na nový koronavírus.

15:39 MATOVIČ: Premiér Igor Matovič (OĽANO) sa v piatok podrobil testovaniu na nový koronavírus s negatívnym výsledkom.

13:37 VEĽKÁ BRITÁNIA: V anglickom meste Liverpool sa v piatok začalo celoplošné testovanie obyvateľstva. Ide o vôbec prvý takýto projekt v Británii, informuje webová stránka stanice BBC.

12:54 NEMECKO: Viac ako 20 000 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 zaznamenali za posledných 24 hodín v Nemecku.

12:50 POĽSKO: Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom stúpol v Poľsku od štvrtka o 27 086 nových infekcií. Od začiatku pandémie tak už v krajine celkovo zaevidovali 493 765 prípadov.

12:49 MAĎARSKO: Medzi 103 obeťami na životoch súvisiacich s ochorením COVID-19, ktoré v Maďarsku zaznamenali za posledných 24 hodín, sú aj niekoľkí štyridsiatnici a päťdesiatnici, pričom 49-ročný muž a 52-ročná žena podľa aktuálnych údajov vládneho servera koronavirus.gov.hu nemali žiadne pridružené ochorenie.

12:48 DÁNSKO: Dánsky zdravotnícky ústav, ktorý sa zaoberá infekčnými chorobami, od júna potvrdil prítomnosť zmutovanej verzie nového druhu koronavírusu súvisiacej s norkovými farmami u 214 ľudí.

12:17 UKRAJINA: Ukrajina zaznamenala za posledných 24 hodín ďalších 9721 prípadov infekcie novým typom koronavírusu.

11:55 TESTOVANIE: Pre ľudí, ktorí sa nezúčastnili na celoplošnom testovaní a nemajú ani negatívny PCR test na ochorenie COVID-19, sa vzťahuje zákaz vychádzania do 14. novembra. Vyplýva to z uznesení vlády zaoberajúcich sa opatreniami v rámci núdzového stavu. Na druhom kole plošného testovania sa môžu zúčastniť aj občania bez certifikátu z prvého kola.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite