Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na pohyb v červenom okrese bude potrebné mať po víkende aktuálny test, avizuje Matovič

.redakcia .slovensko

Ktokoľvek, kto sa po tomto víkende bude chcieť pohybovať v takzvaných červených okresoch, ktoré budú podliehať druhému kolu celoplošného testovania, musí mať k dispozícii aktuálny test na ochorenie COVID-19. Povedal premiér na stredajšej tlačovej konferencii.

Na pohyb v červenom okrese bude potrebné mať po víkende aktuálny test, avizuje Matovič SITA/Branislav Bibel Premiér vystúpil na tlačovej besede s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

ak niekto bude potrebovať ísť v budúcom týždni napríklad z Bratislavy do okresu Dunajská Streda, v ktorom bude opäť testovanie, musí mať podľa premiéra certifikát o tom, že absolvoval test alebo potvrdenie o absolvovaní PCR testu. Potvrdil, že keďže ešte nebudú v každom okrese zriadené mobilné odberové miesta, bude treba cez víkend ísť na test zo zeleného do červeného okresu.

Matovič tiež povedal, že obce, ktoré sú na hranici medzi takzvanými červenými a zelenými okresmi, budú zrejme vystavené väčšiemu náporu ľudí. Poprosil ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO), aby s tým rezort počítal a aby v dostatočnej kapacite zabezpečil testovacie miesta aj na pretestovanie ľudí, ktorí prídu z vedľajších okresov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite