Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Platí zákaz vychádzania, ale prevádzky vláda nezatvorila. Môžu žiadať podnikatelia o kompenzácie?

.sita .slovensko

Ako uviedol predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa v relácii Rádia Slovensko, ľudia majú právo žiadať o kompenzácie podľa percentuálneho poklesu tržieb.

Platí zákaz vychádzania, ale prevádzky vláda nezatvorila. Môžu žiadať podnikatelia o kompenzácie? SITA/Polícia SR Polícia bude naďalej kontrolovať dodržiavanie opatrení prijatých vládou SR a oddnes aj zákaz vychádzania. Náhodné kontroly budú pokračovať a v prípade zistenia porušení bude každý prípad polícia riešiť individuálne. Sankcie zostávajú vo výške ako doposiaľ,

podnikatelia, ktorí sa rozhodnú zatvoriť prevádzky alebo budú mať nižší príjem pre opatrenia, ktoré pre pandémiu koronavírusu prijala vláda SR, môžu žiadať o finančnú kompenzáciu. V relácii Sobotné dialógy Rádia Slovensko to uviedol poslanec Národnej rady SR (NR SR) a predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa (OĽaNO). 

„Bolo už schválených niekoľko schém počas prvej vlny pandémie. Teraz bol prijatý ďalší balík, čiže tí ľudia majú právo žiadať o kompenzácie podľa percentuálneho poklesu tržieb,“ dodal Krúpa.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite