Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Krajčí vyzval zdravotníkov a niektorých študentov na pomoc s testovaním

.redakcia .slovensko

Minister zdravotníctva vyzval zdravotníkov a študentov lekárskych fakúlt piatych a šiestych ročníkov a študentov ošetrovateľstva a urgentnej medicíny od druhého ročníka, aby sa prihlásili na pomoc pri celoplošnom testovaní, ktoré sa plánuje na obdobie najbližších víkendov.

Krajčí vyzval zdravotníkov a niektorých študentov na pomoc s testovaním SITA/Martin Medňanský Minister dodal, že sám sa zúčastní ako lekár plošného testovania Slovákov.

povedal to v utorok na tlačovej konferencii za prítomnosti premiéra Igora Matoviča (OĽANO). Na tieto účely by Slovensko potrebovalo asi 20.000 takýchto osôb.

Predseda vlády komentoval, že testovanie bude s veľkou pravdepodobnosťou dobrovoľné. Osoba, ktorá sa podľa jeho slov nepreukáže testom, bude musieť ostať desať dní v karanténe. Matovič však o téme chce ešte komunikovať za prítomnosti velenia Ozbrojených síl SR. „Chceme, aby to bolo čo najdobrovoľnejšie,“ komentoval s tým, že kto nedôveruje štátnemu testovaniu, môže sa dať testovať v súkromnom laboratóriu, kde si však zrejme bude musieť testovanie zaplatiť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite