Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Szalay: Sprísnené opatrenia boli prijaté neskoro, zdravotníctvu hrozí kolaps

.redakcia .slovensko

Sprísnené protipandemické opatrenia platné od štvrtka museli prísť, ale prišli neskoro. Vyhlásil to riaditeľ odboru zdravotníctva na Úrade Bratislavského samosprávneho kraja a lekár kraja Tomáš Szalay, ktorý je aj členom pandemickej komisie.

Szalay: Sprísnené opatrenia boli prijaté neskoro, zdravotníctvu hrozí kolaps AP Photo/Luca Bruno

v rozhovore zverejnenom na webe BSK upozornil, že sa Slovensko rúti do situácie, keď môže skolabovať zdravotný systém, a ak aktuálne opatrenia začnú fungovať, v najlepšom scenári bude v krajine denne pribúdať 5000 nových prípadov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19.

Szalay upozornil, že už 11. septembra na pandemickej komisii odsúhlasili návrh na sprísnenie opatrení a za ohniská nákazy označili rodinné oslavy a svadby. „Jedno z tých opatrení, ktoré sme navrhli, bolo, aby sa účasť na svadbách zredukovala a odporúčali sme neorganizovať oslavy. O tri dni na to boli tieto opatrenia zmietnuté zo stola s tým, že nevestám dáme ešte šancu, aby si užili svoju svadbu,“ uviedol. Sprísnené opatrenia Slovensko podľa neho prijíma o vyše mesiaca neskôr, medzi tým sa však už rozhoreli ohniská na Orave, v Bardejove a aj inde po Slovensku.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite