Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šeliga podal podnety na GP a finančnú políciu k majetkom Moniky Jankovskej a Kajetána Kičuru

.redakcia .slovensko

Dôvodom je nejasný pôvod ich majetkov. GP by mala podľa neho skúmať, či nejde o bezdôvodné obohatenie a finančná polícia by mala podať podnet na prokuratúru, aby súd začal konanie o preukazovaní pôvodu majetku.

Šeliga podal podnety na GP a finančnú políciu k majetkom Moniky Jankovskej a Kajetána Kičuru SITA/Branislav Bibel Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga.

každý musí podľa Šeligu vedieť vysvetliť, odkiaľ má svoj majetok a či bol nadobudnutý legálne. „Ak to nevie vysvetliť, štát mu má majetok zhabať,“ dodal.

Podľa Šeligu je zrejmé, že hodnota majetku, ktorý využívala Monika J., nezodpovedá jej príjmom. Upozornil napríklad na byt, ktorý je napísaný na synov Moniky Jankovskej a má hodnotu približne 600 000 eur. Synovia podľa neho nevedia vysvetliť, odkiaľ a akým spôsobom získali svoj majetok. Syn Kajetána Kičuru zase nadobudol dva byty, pričom podľa Šeligu mu ich kúpil jeho otec.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite