Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka odobrila zmeny v zákone o prokuratúre

.redakcia .slovensko

Generálny aj špeciálny prokurátor po uplynutí alebo zániku funkcie bude môcť podľa novely ostať prokurátorom generálnej prokuratúry.

Prezidentka odobrila zmeny v zákone o prokuratúre SITA/Ľudovít Vaniher

prezidentka Zuzana Čaputová v piatok (4. 9.) podpísala novelu zákona o prokuratúre, ktorú minulý týždeň opätovne schválili poslanci Národnej rady (NR) SR. TASR o tom v pondelok informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec. Poslanci legislatívu odobrili s pripomienkami, ktoré hlava štátu navrhovala zapracovať, keď zákon vrátila parlamentu. Podľa opätovne schválenej novely sa o funkciu šéfa Generálnej prokuratúry (GP) SR môžu uchádzať aj kandidáti, ktorí nie sú prokurátormi.

Rozšíri sa tiež okruh osôb a inštitúcií, ktoré kandidátov na generálneho alebo špeciálneho prokurátora navrhujú. Špeciálnym prokurátorom sa už nebude musieť stať len prokurátor GP.

Uchádzačom o funkciu generálneho i špeciálneho prokurátora bude môcť byť občan SR, ktorý je voliteľný do NR SR a dosiahol vek aspoň 40 rokov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite