Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Generál Macko o ruských a čínskych agentoch na Slovensku

.pavel Macko .slovensko .politika

Je Slovensko bezpečné a nezaujímavé, ako sa tvárila bývalá vláda, alebo sme eldorádom pre cudzích špiónov, ako tvrdia think-tanky a bezpečnostní experti? Koľko špiónov a agentov u nás pôsobí a prečo?

Generál Macko o ruských a čínskych agentoch na Slovensku ALEXEJ DRUŽININ/TASS/PROFIMEDIA 20. február 2020 Moskva: Ruský prezident Vladimír Putin kráča spolu so šéfom ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexandrom Botnikovom na zasadnutie Rady FSB.

pokojnú letnú atmosféru rozrušila správa o vyhostení ruských diplomatov. Dôvodom bola ich činnosť nezlučiteľná s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch. V skutočnosti mali využívať diplomatické krytie na spravodajskú činnosť proti našim záujmom. 

 „Navyše došlo k zneužitiu vydaných víz na slovenskom generálnom konzuláte v Petrohrade a v tejto súvislosti bol spáchaný závažný trestný čin na území iného členského štátu NATO a EÚ,“ povedal hovorca rezortu diplomacie. Reagoval aj premiér Matovič. Odkázal, že nie sme banánová republika a aj priateľom treba určiť čiaru.  O činnosti ruských špiónov sa špekulovalo dlho. Toto sa obvykle rieši v tichosti. Vyhostenie diplomatov je silný politický krok. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite