Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Epidemický stav v Bratislave je vážny, na COVID-19 semafore je červená

.redakcia .slovensko

Ten označuje epidemický stav v hlavnom meste za vážny.

Epidemický stav v Bratislave je vážny, na COVID-19 semafore je červená

mesto Bratislava mení po dôkladnej analýze čerstvých dát mestským epidemiológom a ďalšími odborníkmi farbu epidemickej fázy na svojom COVID-19 semafore na červenú. 

Ten označuje epidemický stav v hlavnom meste za vážny. Magistrát preto spúšťa preventívne opatrenia, ktoré má vo svojej kompetencii. Dotkne sa to niektorých podujatí, zariadení pre seniorov. 

Pripravuje testovanie kľúčových zamestnancov, spúšťa prípravu karanténneho zariadenia pre ľudí bez domova a mestský terénny tím zintenzívni podporu sociálnych služieb. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Dáta z posledných dní podľa jej slov potvrdili, že epidemiologická situácia v súvislosti s pandémiu nového koronavírusu sa v Bratislave zhoršila. Mesto na svojom webe v rámci tejto červenej fázy avizuje opatrenia ako zrušenie hromadných podujatí a akcií organizovaných mestom, ktoré sú rizikové a majú potenciál pre takzvané superšírenie. Rovnako sa má obmedziť počet návštevníkov v mestských zariadeniach a platiť tam budú prísne hygienické a bezpečnostné opatrenia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite