Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Budaj a Remiášová si uctili obete okupácie, navrhujú zaviesť dva pamätné dni

.redakcia .slovensko

Koaličné hnutie OĽANO navrhuje, aby sa pamätnými dňami stali 21. august ako Deň obetí okupácie Česko-Slovenska v roku 1968 a 21. jún ako Deň odchodu okupačných vojsk sovietskej armády z Česko-Slovenska v roku 1991.

Budaj a Remiášová si uctili obete okupácie, navrhujú zaviesť dva pamätné dni SITA/Ľudovít Vaniher Budaj s Remiášovou ohlásili návrh na tlačovej besede.

návrh vo štvrtok predstavila poslankyňa parlamentu Anna Remiášová (OĽANO) spolu s ministrom životného prostredia Jánom Budajom (OĽANO). Budaj ako opozičný poslanec takýto návrh v minulosti opakovane predkladal do parlamentu, no nenašiel naň podporu.

Minister spolu s Remiášovou si vo štvrtok uctili obete sovietskej okupácie z 21. augusta 1968 pri pamätnej tabuli na Šafárikovom námestí v Bratislave. Budaj pripomenul, že príbuzní obetí okupácie sa doteraz nedočkali satisfakcie. Zároveň ubezpečil, že návrh legislatívy na zavedenie pamätných dní sa prediskutoval s koaličnými partnermi.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite