Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič: Spôsob, akým SaS uvádza tému odluky cirkvi, je najhorší možný

.redakcia .slovensko

Ak sa má o tejto téme viesť diskusia, musí to byť podľa premiéra konštruktívna debata bez prízemných emócií, rešpektujúca názor jednej i druhej strany.

Matovič: Spôsob, akým SaS uvádza tému odluky cirkvi, je najhorší možný SITA/Úrad vlády SR

to, ako strana SaS iniciuje otázku možnej odluky cirkvi od štátu, je najhorší možný spôsob, ako poctivú diskusiu o takejto citlivej otázke začať. Na sociálnej sieti to v reakcii na výzvu poslanca SaS Miroslava Žiaka, smerujúcu k opätovnému otvoreniu celospoločenskej debaty o odluke cirkvi od štátu, uviedol predseda vlády SR Igor Matovič (OĽANO).

„Spôsob, keď SaS akúkoľvek cirkev (ako spoločenstvo veriacich), vyhlási najprv de facto za príživníkov, mi príde tak, akoby ani nešlo o odluku samotnú, ale prvoplánový marketing využívajúci najprízemnejšie pudy,“ vyhlásil Matovič.      

Zdôraznil význam historickej úlohy cirkví pri šírení vzdelanosti, kultúry či písma, rovnako i dobrovoľnícku činnosť cirkví v prospech ľudí v núdzi. „Nedovolím preto, aby diskusiu na túto tému viedol niekto, pre koho svet začína a končí v jeho peňaženke,“ zdoraznil.

Ak sa má o tejto téme viesť diskusia, musí to byť podľa premiéra  konštruktívna debata bez prízemných emócií, rešpektujúca názor jednej i druhej strany.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite