Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Povinné rúška v triedach či neodporúčanie cestovať do zahraničia. Konzílium reaguje na rastúci počet prípadov

.redakcia .slovensko

Konzílium epidemiológov neodporúča na Slovensku organizovanie hromadných podujatí. Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) po jeho štvrtkovom zasadnutí na Úrade vlády SR avizoval od septembra do októbra zákaz podujatí nad tisíc ľudí vrátane športových.

Povinné rúška v triedach či neodporúčanie cestovať do zahraničia. Konzílium reaguje na rastúci počet prípadov SITA/Úrad vlády SR Predseda vlády SR Igor Matovič, minister zdravotníctva SR Marek Krajčí, podpredseda vlády a minister financií SR Eduard Heger a minister vnútra SR Roman Mikulec počas tlačovej konferencie po rokovaní 32. schôdze vlády.

zákaz má platiť aj pre interiérové hromadné podujatia nad 500 ľudí, ako aj tie po 23.00 hodine s výnimkou svadieb. Zároveň sa má na polovicu obmedziť kapacita kúpalísk a akvaparkov.

povinné vyhlásenie

Rodičia budú pri nástupe detí do školy odovzdávať čestné vyhlásenie, v rámci ktorého odpovedia, či bolo ich dieťa od 17. augusta mimo Slovenska alebo sa zúčastnilo na hromadnom podujatí. Zároveň podpíšu vyhlásenie o bezinfekčnosti. Po štvrtkovom zasadnutí konzília epidemiológov na Úrade vlády SR to avizovala hlavná odborníčka Ministerstva zdravotníctva SR pre pediatriu Elena Prokopová. Školská dochádzka sa podľa jej slov začne ako každý rok 2. septembra.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite