Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na Rómov sa naďalej pozeráme ako na menejcenných, povedal premiér pri spomienke na rómsky holokaust

.redakcia .slovensko

Viditeľný rómsky holokaust, ktorý si pripomíname, neskončil, v mnohých z nás drieme to zlé z neho a naďalej sa pozeráme na ľudí patriacich do rómskej komunity ako na menejcenných ľudí, skonštatoval premiér.

Na Rómov sa naďalej pozeráme ako na menejcenných, povedal premiér pri spomienke na rómsky holokaust Úrad vlády SR/AP

predseda vlády Igor Matovič sa v nedeľu zúčastnil na spomienkovom podujatí pri príležitosti Pamätného dňa rómskeho holokaustu v Múzeu SNP v Banskej Bystrici.

„Nevytvárame dostatočné podmienky pre deti, najmä v oblasti vzdelania, aby sa mohli chytiť v živote a boli prínosom pre našu spoločnosť. Takto ich odsudzujeme na živorenie počas celého života a zároveň vytvárame podhubie pre extrémizmus. Pre mňa je účasť na tomto pietnom podujatí záväzkom vlády a vládnej koalície urobiť raz a navždy rázny koniec politike skrytého holokaustu v nás,“ zdôraznil Matovič. Podľa neho minulosť si treba pripomínať, keď sa jej nebudeme pozerať zoči-voči, budeme odkázaní ju prežiť znova.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite