Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lukáš Kyselica sa mandátu poslanca nevzdá. Zostane v parlamente

.redakcia .slovensko

Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) v utorok 28. júla verejnosť informoval, že Lukáš Kyselica končí vo funkcii štátneho tajomníka ministerstva vnútra.

Lukáš Kyselica sa mandátu poslanca nevzdá. Zostane v parlamente SITA/Prezídium HaZZ Zľava: Bývalý štátny tajomník Lukáš Kyselica, minister vnútra Roman Mikulec a prezident Hasičského a záchranného Pavlol Nereča.

Lukáš Kyselica (OĽaNO) bude po odstúpení z funkcie štátneho tajomníka rezortu vnútra pokračovať ako poslanec Národnej rady SR (NR SR). Povedal to po dnešnom rokovaní Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť. Nezaradená poslankyňa NR SR Denisa Saková (vznikajúca strana Hlas – sociálna demokracia) reagovala, že Kyselica by sa mal úplne stiahnuť z politiky. Zároveň chce iniciovať zvolanie parlamentného výboru na kontrolu činnosti vojenského spravodajstva (VS), kde by Kyselica detailnejšie vysvetlil svoje pôsobenie vo VS.

„Vždy som pracoval v súlade so svojím vedomím, svedomím a presvedčením. Z funkcie štátneho tajomníka som neodstúpil preto, že pred niekým utekám, ale kvôli tomu, aby som nepolarizoval spoločnosť. Budem však pokračovať ako poslanec parlamentu, keďže som od voličov vo voľbách dostal silný mandát,“ uviedol Kyselica.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite